Creatief met schelpen

Tijdens een prachtige strandwandeling kan je de mooiste schelpen vinden, maar wat doe je eigenlijk met al die schelpen? Je kan de leukste creaties maken van gewonden zeeschelpen. Wij geven jou een paar leuke tips en ideeën, zodat jij aan de slag kan met jouw vondst.

Strand in een potje
Breng het strand in huis met deze eenvoudige creatie voor op tafel of dressoir. Vul een mooie fles (met een grote opening) of pot met een deel zand en leg op het zand schelpen. Voor meer strandgevoel sluit je de fles af met een kurk en versier je de hals met touw. Aan het touw kan je dan ook weer schelpen hangen.

Schelpen op glas
Je kan met schelpen ook heel leuk een wijnfles of een glazen pot versieren.

Egel van schelpjes
Kinderen (en volwassenen) kunnen ook leuk knutselen met schelpjes. Je kan namelijk met schelpjes ook leuke dieren maken, zoals deze egel.

Sieraden maken
Je kan de mooiste sieraden maken van schelpen, maak een mooie armband of een ketting. Je kan verschillende soorten schelpen hiervoor gebruiken. Om de schelpen te kunnen gebruiken zal je wel heel voorzichtig een klein gaatje moeten boren in de schelpen. Hier kan je dan touw of ketting door heen rijgen.

Kaars maken
Bij het maken van kaarsen kan je schelpen verwerken in de kaars. De kaars geeft dan een heerlijk strand gevoel.

Dienblad met kaarsen
Kan je zelf geen kaarsen maken? Maak dan een prachtig dienblad met kaarsen en schelpen. Heel eenvoudig om te maken en je kan zo creatief zijn als je wil. Let wel op met brandgevaar.

Delen